Oceaanplastics

Het hergebruiken van oceaan plastic klinkt mooi, maar helaas kleven er veel nadelen, misvattingen en onduidelijkheden aan. Bij 2Sports geloven we dat het beter is om te zorgen dat plastic niet in zee terecht komt. Daarom gebruiken wij gerecycled land plastic.

  • “Oceaanplastics” is een niet-gecontroleerde term. Dit houdt in dat er geen regels of standaarden zijn om het begrip te mogen gebruiken. Het is dus niet echt duidelijk in hoeverre je daadwerkelijk bijdraagt aan een schonere oceaan. Zo wordt ook land plastic tot 50km landinwaarts meegerekend als ocean bound plastic
  • de kosten van het gebruik van oceaanplastics zijn zeer hoog. Het oceaanplastic uit de zee vissen is natuurlijk een goede zaak, maar is zeer kostbaar en inefficiënt. Één kilo plastic uit de zee vissen kost momenteel 100,- euro. Oceaanplastics zijn dus een dure grondstof en leiden daarmee tot een duurder eindproduct. 
  • De kwaliteit van oceaanplastics is laag. Door een lange tijd in zout water te hebben gelegen, is het plastic bros en laagwaardig geworden. Hierdoor kan slechts een klein percentage van dit plastic in nieuwe producten verwerkt worden. Om een kwalitatief goed product af te leveren moet vervolgens veel nieuw plastic bijgemengd worden.

Meer leren over onze keuze om niet met oceaanplastics te werken?

 

 

Blijf op de hoogte? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!